**SURF and LETS SHOP HERE** Contact us: ***(LIN)012-6746116/013-6414345*** ***(NAS)012-6262648*** Email:babystuff2u@yahoo.com ym ID:babystuff2u / fitrasulhaslin
RSS

INFO

***UPDATED:30 November 2012 ***

Jika ada keraguan pada harga dalam blog ini. sila SMS saya utk mengetahui harga terkini..

QQbaby Plain Velcro + Button = RM20/pcs

QQbaby Minky Velcro + Button = RM25/pcs

QQbaby Bamboo = RM25/pcs

Coolababy Plain Velcro + Button = RM 20/pcs Coolababy Fleece = RM25/pcs Babyland Plain Velcro + button = RM 20/pcs Babyland Printed = RM 25/pcs ***Setiap SMS/ Email akan dibalas selepas waktu Bekerja. *** Untuk lihat mengikut kategori sila klik pada MENU disebelah kanan anda. ~~ Happy Shooping ~~ :) *****************************************************

We Accept

ORDER FORM

Name:
Email Address:
Telephone Num :
Address :
Product/Brand :
Quantity and Colour:
Postage Methods : Pos Express
Pos Laju
Pos Daftar
Courier (Kanggaroo/CityLink/TNT/Skynet)
Cash On Delivery (COD)
Payment Methods: Maybank
CIMB
Paypal
COD
Comment :
T&C I agree with the Term & Conditions apply.

Get your own free form like this one.

DD vs CD

Disposable Diapers mengandungi:
1- Bahan Kimia Dioxin
2- Sodiom polyacrylate
3- Tributyl Tin

1- Bahan kimia Dioxin.
Dioxin ialah bahan yang terhasil dari proses pelunturan.Kertas yang digunakan utk buat disposal diapers perlu dilunturkan sehingga nampak putih ,bersih dan cantik. Dioksin merupakan toksin yang bersifat karsinogen dan ini merupakan penyebab kanser. sanggup kah kita biarkan anak kita memakai lampin berkarsinogen

2- Sodiom polyacrylate
Bahan Kimia yang digunakan untuk Disposal diapers boleh menyerap dengan banyak. Bila basah,ia akan bertukar menjadi gel.Gel tersebut boleh menyebabkan kulit bayi jadi kemerah-merahan/RUAM. Gel ini juga boleh menyebabkan muntah-muntah,jangkitan kuman bila lambat ditukar dan demam bila berlaku alahan yang kronik. Gel ini tak lagi digunakan dalam tampon wanita sejak diharamkan pada tahun 1995 kerana dikatakan penyebab Toxic Shock Syndrome.

3- Tributyl Tin
Ia adalah perosak alam dan merupakan environmental pollutant dan sangat bertoksik.Bahan ini mengganggu sistem hormon dan imunisasi badan.

DD boleh menyebabkan kanser kerana Karsinogen dan boleh menganggu kesuburan di masa depan.

Kesuburan
Pada tahun 2000, satu kajian dijalankan di German mendapati bahawa lampin pakai buang ini menaikkan suhu sekitar skrotum dan boleh merosakkan mekanisme penyejukan semulajadi.Kesannya, ini akan mempengaruhi kesuburan di masa depan..


HIJAUKAN BUMI
DD memerlukan 500 tahun untuk dilupuskan. Sebanyak 27 juta masuk ke tempat pelupusan sampah setiap hari diseluruh dunia. Hijaukan bumi dengan menggunakan CD.

PENJIMATAN
Sehari - 7pcs DD. 50sen/pcs


ini adalah kiraan untuk anak pertama dengan menggunakan 7cd dan 7dd sehari selama 2tahun. Untuk anak kedua CD tidak lagi perlu dibeli tetapi DD perlu dibeli. Jikalau bayi tersebut memakai sehingga 3 tahun maka bertambah lagilah jumlah duit yang akan dikeluarkan.

lets we green our earth!!!!

click pada menu di sebelah kanan anda untuk mulakan shopping.
HAPPY SHOPPING!

0 comments: